voor hulp bij vragen over uw VMS, Cloud en ICT

PoE en PoE IP Camera's

PoE (Power Over Ethernet) en PoE cameras?

Sommige beveiligingscamera's ondersteunen PoE. Power over Ethernet of PoE is een technologie om spanning en data te leveren over één standaard twisted pair-kabel in een ethernetnetwerk, oftewel een UTP-kabel. De technologie wordt gebruikt om camera’s van stroom te voorzien die PoE ondersteunen. Het gebruik van PoE maakt een extra voedingsadapter overbodig. Dit is vooral handig als de IP camera ingezet moet worden op een plaats waar stroomvoorziening via het stopcontact moeilijk haalbaar is.

PoE kan op twee manieren aangeboden worden: door een PoE switch of via een aparte PoE injector. Een PoE switch kan vaak meerdere camera’s voorzien waar een injector maar voor één camera is.

Power over Ethernet injector

Een PoE beveiligingscamera is in staat om via die ene draad niet alleen beeld te versturen, maar ook stroomvoeding te ontvangen. Het maximum bereik van PoE is 100 meter. Op een PoE poort voor bewakingscamera's staat 12 volt bij 1.2 ampère en dat is 15 watt. Het is gemakkelijker en duurzaam omdat het betekent dat er in de buurt van de camera's geen stopcontact nodig is. Er is geen behoefte aan een oplaadpunt voor de beveiligingscamera. Minder onderdelen betekent ook dat er minder gebreken zich kunnen voordoen. Er is wel een Power over Ethernet injector voor nodig.

Power over Ethernet switch

PoE switches leveren stroom aan netwerkapparaten, die verbonden zijn met de PoE switch. Bij PoE wordt een apparaat via een computerkabel (Cat6 UTP-kabel) van stroom voorzien. Hierdoor hoeft u maar één kabel aan te leggen, want data en stroom gaan over dezelfde kabel. Sluit access, outdoor accesspoints in masten, indoor accesspoints aan hoge plafonds en IP beveiligingscamera's aan in locaties waar geen stroom voorhanden is. Maar gebruik wel apparaten die geschikt zijn voor PoE, met een UTP kabel (Cat 6) op de PoE switch. Het is niet nodig om de aangesloten IP camera's nog extra van stroom te voorzien. Een switch heeft meerdere poorten om de UTP-kabels op aan te sluiten en verdeelt de data en stroom.